Samen groeien naar volwassenheid
Integraal Kindcentrum Den Dijk Odiliapeel

Dakterras op school, Odiliapeel heeft het.

Bron:Brabants Dagblad  editie Uden / veghel 24-03-2016

Den Dijk

Dakterras op school, Odiliapeel heeft het

Directeur Adri van der Loop begraaft met Renske en Niels de nog lege tijdcapsule in een gat op het plein bij het kindcentrum. 
foto Jeroen Appels/Van Assendelft
Als het leger van Jozua marcherend rond de stad Jericho, trekt een vrolijke stoet kindjes en ouders om het nieuwe kindcentrum in Odiliapeel heen. Kleine handjes op de ruiten, steelse blikken naar binnen waar nog volop gewerkt wordt aan hun nieuwe school. Begin juli moet hij klaar zijn, na de zomervakantie trekken zo'n 200 kinderen in het gebouw waar straks opvang is van 7.30 tot 19.00 uur 's avonds.
Eén rondje om de school is voldoende om vast te stellen dat het een prachtig gebouw is. Zeven keer had ook gerust gemogen want instorten zal het zeker niet.
"Vooral de stenen zijn erg mooi", vinden de vriendinnen Dide (8), Senne (8) en Renske (9). Maar het meest enthousiast zijn de dames toch wel over het dakterras dat ze straks als 'bovenbouwers' gaan krijgen.
Biertje?
Wat ze daar gaan doen? "Biertjes drinken", roept Stijn (8) stoer. Maar zo lang dat nog niet mag, hoopt hij als lid van de leerlingenraad dat er op het nieuwe schoolplein een strak pannaveldje en klauterberg komt.
Directeur Adri van der Loop is onder de indruk van de massale belangstelling voor de mini-preview. "Het geeft aan hoe belangrijk dit kindcentrum voor Odiliapeel is", zegt hij.
Als symbolische bouwhandeling begraaft hij vervolgens met leerlingen Niels en Renske een zilveren tijdcapsule in een provisorisch gegraven gat. "Nu nog leeg maar in het nieuwe gebouw komt een echte die jullie mogen vullen met verhalen, spullen en tekeningen", aldus de directeur. "Zodat over heel veel jaren de mensen kunnen lezen hoe het in 2016 in Odiliapeel was."
Kindcentrum Odiliapeel kost 1,9 miljoen euro en biedt onderdak aan zo'n 200 kinderen van 0 tot 12 jaar
DOOR HANS VAN ALEBEEK

 

 

 
Media
  • KC in aanbouw.jpg
  • naamloos.png
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement